Påskefrokosten

Påskefrokosten

Publisert av Asbjørg Holt den 15.04.22. Oppdatert 26.05.22.

Det er tre år siden vi sist kunne arrangere påskefrokost på bygdetunet. Siden pandemien slo til, har de fleste planlagte arrangementer blitt avlyst. Det var ikke så rart at vi gleder oss til å sette i gang igjen.

Det er ikke få dugnadstimer som blir nedlagt for å få dette til. Bryggerhuset tas i bruk, bakerovnsved skal hogges, deiger skal settes og brød bakes på gammeldags vis. Over tjue brød med sprø og god skorpe! Hvetekake blir det også bakt, 100 egg kokt, aspik laget. Bord skal dekkes og buffet arrangeres. Alt går med liv og lyst!

Ute er det blitt ryddet og kjørt vekk bråte.  Vi har en god samarbeidspartner, Hagelaget, som planter i krukker og gjør det hyggelig på tunet.

Skjærtorsdagsmorgen klokka halv åtte kommer de første som skal ha kjøkkentjeneste. Flagget heises og snart lukter det kaffe og ferskt brød.

De første gjestene kommer tidlig. De finner plassene sine og slår av en prat før programmet starter klokka 10.  I år har vi fått Grethe Seierstad til å spille piano, og allsangen går lett med tonefølge. Vårsangene er tatt fram, «No livnar det i lundar», «Alle fugler», «Vesle lerka» med flere. Folk synes det er godt å synge sammen igjen og sangen runger. Frokosten skal snart inntas, men først er Grethe bedt om å spille «Våren» av Grieg.  Hun forteller at dette musikkstykket tar hun fram bare fram om våren. Gjestene lytter andaktsfullt- Dette er vakkert!

Så er det frokost. Det er dekket buffet i gangen, rikelig med brød og pålegg, kaffe, te og juice. Stemningen er god. Det er god tid til å snakke sammen.

Tore Arne Kommedal har tatt fram noen gode dikt og små historier, både alvor og skjemt, og latteren sitter løst. Han er god til å lese og tar dialekter like lette om er profesjonell skuespiller.

Etter en god frokost, avslutter vi med å synge påskesalmen «Deg være ære».