SØNDAGSKAFFE: "De nye silkeveiene - fra Kina via Afrika til Norge" v/ Einar Lunde

De fleste kjenner Einar Lunde (f. 1943) som nyhetsanker i Dagsrevyen i NRK gjennom 40 år, og som NRKs Afrika-korrespondent 1982-1986. Med over 120 besøk til Afrika har han inngående kjennskap til kontinentet og hvordan det er i endring.

6. oktober kommer han til Hedrum bygdetun med sitt foredrag "De nye silkeveiene - fra Kina via Afrika til Norge", som forhåndsomtales slik:

Kina er på alles lepper. USA, Russland, NATO, EU, Taiwan, Afrika og også lille Norge; alle er vi opptatte av Kina og hva Kina pønsker på.

Kina viser muskler. De er langsiktige. De har store ting i kikkerten. Enorme. Og hva mange i farten har oversett - Kina har faktisk brukt Afrika som utskytingsrampe for sin globale langsiktige strategi.

For tro det eller ei! Den raskeste økonomiske veksten i verden har i mange år nå vært i svarte Afrika. Og det uten at de fleste av oss har visst noe om det. Og kanskje mest pirrende - Kina har vært selve lokomotivet i denne økonomiske veksten. Kina pøser inn tusenvis av milliarder i Afrika.

Men Kina tenker videre enn Afrika. De gjenoppliver den gamle Silkeveien. Er det noe å bry seg om da? Vel, Kina nøyer seg ikke med bare én silkevei. De satser på flere. Og da blir det enda mer spennende og svært. Helt gigantisk. Det største prosjektet verden noen gang har sett, faktisk. Og land som ser på Kina som en trussel, de får bakoversveis. Det gjelder også Norge. Med god grunn.

Gratis inngang. Det blir servert kaffe og noe å bite i. Utlodning til inntekt for Hedrum historielag og mulighet til å tegne medlemskap i historielaget (kr. 300,-).

Les mer (kulepunktene er klikkbare):

 

Detaljer

Dato søndag 06. oktober 2024
Klokkeslett 17:0020:00
Kalender Åpen kalender

Sted

Navn Bygdetunet
Adresse
Vestbyåsen 1
3282 KVELDE