Markering av ferdig rehabilitering av Tunet

Markering av ferdig rehabilitering av Tunet

Publisert av Kristian Hunskaar den 15.06.22. Oppdatert 15.07.22.

Torsdag 9. juni var det offisiell markering av at rehabiliteringa av Låven og Framhuset var fullført. Alle som hadde deltatt i dugnadsarbeidet var spesielt inviterte til markering med middag og underholdning, men arrangementet var åpent for alle medlemmer, ved at deltakere som ikke hadde deltatt i dugnadsarbeidet måtte betale for middagen. I alt var det ca. 40 personer til stede.

Asbjørg Holt ønsket kort velkommen, hvorpå det var mulighet for å ta Låven og Framhuset nærmere i øyesyn. John Grønstad og hans menn, som har stått for arbeidet som ikke har vært utført på dugnad, var til stede og forklarte om arbeidet.

Deretter satte selskapet seg til bords i salen på Låven, hvor det ble servert en velsmakende middag, nærmere bestemt stekt ørret med tilbehør, som Inger Marit Dalhaug hadde tilberedt på det nye kjøkkenet. Etter denne hovedretten fulgte taler ved Asbjørg Holt, kommunestyrerepresentantene Olaf Holm og Olav Nordheim, virksomhetsleder for kultur og idrett Bård Jacobsen og historielagets egen Kristian Røed.

Fortjent takk ble rettet til prosjektleder Reidar Bergene Holm og alle andre som har bidratt i dugnadsarbeidet. Under Reidars ledelse har prosjektet blitt gjennomført innenfor de kostnadsrammene og den tidsrammen som styret hadde fastsatt.

Før kvelden ble avsluttet med kaffe og dessert, var det underholdning ved den unge og allsidige musikeren Kristine Krüger fra Stavern. Hun fremførte klassiske musikkverk på bratsj, herunder et stykke av Johann Sebastian Bach og Sæterjentens søndag av Ole Bull, samt egenkomponerte sanger. Hun høstet stor applaus for det hele. Krüger er i disse dager ferdig med videregående skole og kunne fortelle at hun sikter seg inn mot musikkstudier i Polen fra høsten.